пʼятниця, 22 січня 2016 06:40

Яресько: Транш МВФ дозволить наростити золотовалютні резерви і стабілізувати курс

Яресько: Транш МВФ дозволить наростити золотовалютні резерви і стабілізувати курс
uapress.info

Третій транш кредиту від Міжнародного валютного фонду дозволить наростити обсяги золотовалютних резервів НБУ і забезпечить більшу стабільність банківського сектору та валютного курсу.

Про це заявила глава міністерства Наталія Яресько за підсумками зустрічі з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

У повідомленні прес-служби наголошується, що ключовими темами зустрічі були фінальний текст оновленого Меморандуму про співпрацю України з МВФ та прогрес країни на шляху реформ. Серед інших тем, які обговорювалися з головою МВФ були: прийнятий Верховною Радою бюджет на 2016 рік; зменшення загального рівня витрат державних фінансів України з 53% ВВП в 2015 році до прогнозованих 44% ВВП в 2016 році; зниження податкового навантаження на зарплати завдяки зменшення ЄСВ, що уряд України зміг здійснити без збільшення дефіциту державного бюджету.

"Ми обговорили фінальний текст оновленого Меморандуму про співпрацю України і МВФ і наступні кроки у нашій програмі реформ. Після фінального узгодження тексту чекаємо успішного його розгляду на засіданні Ради директорів МВФ і виділення Україні третього траншу кредиту. Це повинно збільшити резерви Національного банку і забезпечити кращу стабільність банківського сектору та курсу валюти", - цитує Яресько прес-служба міністерства.

Раніше глава Мінфіну Наталя Яресько говорила, що третього траншу МВФ варто чекати в кінці січня - лютому.

За словами президента Петра Порошенка, Україна розраховує, що Міжнародний валютний фонд виділить уряду 7 мільярдів доларів цього року.

Зараз ви читаєте новину «Яресько: Транш МВФ дозволить наростити золотовалютні резерви і стабілізувати курс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі