середа, 09 грудня 2015 10:05

Яресько розповіла про деталі податкового компромісу

Яресько розповіла про деталі податкового компромісу
Фото: rian.com.ua

Міністерство фінансів внесе низку зміни до Податкової реформи з урахуванням пропозицій народних депутатів та президента.

Про це напередодні домовились на засіданні Національної Ради Реформ, повідомила міністр фінансів Наталія Яресько на своїй сторінці у Facebook.

"Ключові новації цих пропозицій - запровадження ставок ПДФО та податку на прибуток до 18% вже з наступного року, та до 17% вже з 2017-го... Також серед новацій - запровадження перехідного періоду для переходу аграрного бізнесу на загальну систему оподаткування, а також ціла низка важливих моментів в адмініструванні податків. Зокрема, - щодо демілітаризації податкової міліції, створення електронного кабінету платника податків, створення абсолютно прозорої, повністю автоматичної системи відшкодування ПДВ...", - написала вона.

При цьому міністр нагадала, що Мінфін також пропонує знизити оподаткування зарплат, та вже в наступному році знизити ЄСВ з близько 41% до 20%.

"Цей варіант отримав схвалення президента України Петра Порошенко та буде поданий на розгляд Верховної Ради. Аби дати бізнесу час адаптуватися до зміни правил, президент пропонує ввести в дію положення про ставки податків з 1 січня 2016 року, а частину щодо адміністрування - з 1 квітня 2016 року", - додала Яресько.

Читайте також: У Яресько назвали 10 переваг для бізнесу від податкової реформи

Нагадаємо, що податкова реформа Міністерства фінансів передбачає скасування всіх спеціальних ставок і режимів для фармацевтичних і сільськогосподарських компаній.

Зараз ви читаєте новину «Яресько розповіла про деталі податкового компромісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі