четвер, 29 березня 2012 15:49

Арбузов пообіцяв втримати гривню після "покращення" від Януковича

Арбузов пообіцяв втримати гривню після "покращення" від Януковича
Сергій Арбузов: Не бачу серйозних передумов для девальвації гривні. Фото: investgazeta.net

Національний банк України (НБУ) володіє достатніми резервами для зменшення різких коливань курсу, але серйозних передумов для девальвації гривні поки не спостерігається.

Про це заявив глава Нацбанку Сергій Арбузов.

"Хочу всіх заспокоїти: навіть при найбільш негативних сценаріях розвитку у Нацбанку є достатньо резервів для зменшення різких коливань курсу ... Не бачу серйозних передумов для девальвації гривні. У базовому сценарії ми прогнозуємо, що приплив капіталу буде достатнім для фінансування дефіциту поточного рахунку", - сказав він.

Щодо недавніх соціальних ініціатив президента, Арбузов зазначив, що для виплат вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР є всі необхідні кошти.

"Процес виплат, як і обіцяв президент, почнеться з 1 червня ... Гривня з початком виплат залишиться стабільною, а інфляція - під контролем. Ми будемо ретельно стежити, щоб не поставити під загрозу макроекономічну стабільність в країні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антимонопольний комітет взявся з'ясовувати, чому стрімко дорожчає бензин

При цьому глава НБУ пообіцяв особливу увагу приділити забезпеченню максимально комфортних умов виплат заощаджень - без черг, додаткових довідок і стресів для громадян.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович у березні оголосив про низку соціальних ініціатив, в тому числі збільшення пенсій деяким категоріям пенсіонерів, виплати по 1 тис. грн у вигляді компенсацій втрат від знецінення вкладів в Ощадбанку колишнього СРСР.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов пообіцяв втримати гривню після "покращення" від Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі