четвер, 24 березня 2011 15:32

Янукович з Фірташем грають на нервах "Газпрому" - експерти

Янукович з Фірташем грають на нервах "Газпрому" - експерти

Російські оглядачі зауважили "дивну синхронність у заявах українського олігарха Дмитра Фірташа і його друга - чинного президента Віктора Януковича".

Зокрема, зазначають вони, варто було Фірташу два тижні тому у розлогому інтерв'ю французькій газеті заявити про необхідність продажу частини акцій "Нафтогазу" на міжнародних фондових торгах, як таку можливість цього тижня не виключив і сам Янукович.

Деякі експерти кажуть, що такі заяви - "гра на нервах" для російського "Газпрому", якому нібито невигідна така зміна ситуації з "Нафтогазом".

Хоча інші експерти сумніваються у такій антиросійській позиції Фірташа. Кажуть, що все може бути з точністю до навпаки. Мовляв, Фірташ сприяє успіху "Газпрому" у подальших планах поглинання "Нафтогазу України".

Окремі аналітики все ж вважають, що за цими заявами приховані досить важко зрозумілі сьогодні наміри української влади та її спонсорів на кшталт того ж Фірташа.

Нагадаємо, раніше директор енергетичних програм центру "Номос" Михайло Гончар висловив думку, що "Нафтогаз" продадуть не раніше ніж через три роки.

Зараз ви читаєте новину «Янукович з Фірташем грають на нервах "Газпрому" - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі