середа, 14 березня 2012 10:23

Янукович просив президента Туркменії купити труби Ахметова - джерело

Янукович просив президента Туркменії купити труби Ахметова - джерело

Однією з тем переговорів президента Туркменії Гурбангули Бердимухамедова і глави Української держави Віктора Януковича став контракт на поставку компанією "Метінвест" в Туркменію 300 тис. тонн труб великого діаметру.

Про це з посиланням на джерело повідомило видання "Комерсант-Україна" у публікації "Президенти підуть по трубах".

"Ми готові брати участь в розвитку другої черги газопроводу Малай-Багтиярлик і продовжувати поставку нашого обладнання та труб", - заявив Янукович під час зустрічі зі своїм туркменським колегою.

Як стало відомо виданню, цьому питанню президенти за ініціативою української сторони приділили особливу увагу. Воно обговорювалося на переговорах в АП у вузькому колі, а потім на зустрічі глав держав з представниками українського бізнесу, яка відбулася вчора ввечері в клубі Кабінету міністрів.

Згаданий трубопровід є частиною газотранспортного проекту Середня Азія-Китай; в будівництві його першої черги бере участь Харцизький трубний завод (ХТЗ; група "Метінвест").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні курс євро знизився на 8 копійок, долар стабільний

"На сьогодні ми вже поставили 95 тисяч тонн труб великого діаметра, до травня буде виконано весь контракт, 150 тисяч тонн", - розповів директор енергетичних програм ТОВ "Метінвест Холдинг" Андрій Чебаненко, присутній на зустрічі в клубі Кабміну.

У вересні 2011 року "Метінвест" виграв конкурс на участь в будівництві другої черги трубопроводу.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Табачник вклонився Януковичу ледь не до пояса

"Йдеться про 300 тисяч тонн, але остаточно наш обсяг буде визначено в цьому місяці. Все залежить від туркменської влади", - зазначив Чебаненко.

Ринкова вартість такого контракту становить $350-400 млн, повідомив аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital Олександр Макаров.

Зазначимо, що "Метінвест" належить бізнесменові Рінату Ахметову.

Зараз ви читаєте новину «Янукович просив президента Туркменії купити труби Ахметова - джерело». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі