пʼятниця, 17 липня 2015 11:24

Американська компанія інвестує в порт "Южний" $100 млн

Американська компанія інвестує в порт "Южний" $100 млн
Фото: yuzhny.in.ua

Американські інвестори планують побудувати новий перевалочний термінал в порту "Южний".

Про це у парламенті заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

"Одна з найбільших американських компаній, яка має досвід роботи в Україні, це компанія Cargill, прийняла рішення щодо додаткових інвестицій в українську інфраструктуру і будівництво терміналу з перевалкою плюс чотири мільйони тон (зерна – ред.) на загальну суму 100 мільйонів доларів. В порту "Южний буде відбуватись будівництво нового терміналу", - розповів Яценюк.

Зазначимо, що торговельний морський порт"Южний, збудований у 1987 році за 30 км від Одеси. Він є найбільшим і найприбутковішим порт в Україні, перебуває у власності держави.

Довжина причальної лінії становить 5,5 кілометрів, глибина сягає 15 метрів. До порту прилягають залізничні лінії. Основні напрямки вантажопотоків: Чорноморський і Середземноморський басейн, США, Латинська Америка, Близький Схід, Південно-східна Азія.

Нагадаємо, Яценюк також повідомив про те, що інша американська компанія - Frontera - має намір побудувати в Україні термінал для постачання скрапленого газу. "Нафтогаз" вже підписав з компанією відповідний меморандум.

Зараз ви читаєте новину «Американська компанія інвестує в порт "Южний" $100 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі