четвер, 02 серпня 2018 17:35

Альтернативна енергія: українці активно встановлюють сонячні панелі

Альтернативна енергія: українці активно встановлюють сонячні панелі
Лідерами за кількістю встановлених приватних СЕС стали Київська, Дніпропетровська та Тернопільська області. Фото: besplatka.ua

В Україні у другому кварталі 2018 року 1107 родин встановили сонячні панелі. Це вдвічі більше, ніж було у першому кварталі.

Загалом сонячні панелі встановили 4660 приватних домогосподарств. Станом на кінець першого півріччя 2018 року загальна потужність становила майже 90 МВт. Інвестиції - близько 88 млн євро, пише Урядовий портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українець збудував домашню сонячну електростанцію

"Така активність населення приємно вражає і доводить, що у червні 2015 року ми запровадили ефективний стимул – прив'язаний до курсу євро "зелений" тариф для приватних СЕС потужністю до 30 кВт", - каже голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Лідерами за кількістю встановлених приватних СЕС стали Київська, Дніпропетровська та Тернопільська області.

На встановлення у будинку сонячної батареї, сім'я у Київській області витратила $30 тис. З 30 тис. кіловат-годин на рік, що виробляє станція, сім'я споживає лише 12 тис. Невикористану електроенергію продає державі. За умовами зеленого тарифу, Київобленерго зобов'язане виплачувати родині близько 65 тис. грн на півроку.

Зараз ви читаєте новину «Альтернативна енергія: українці активно встановлюють сонячні панелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі