середа, 04 липня 2018 16:25

Якого м'яса українці споживають найменше

Якого м'яса українці споживають найменше
На внутрішньому ринку випуск української яловичини зменшився на 6,6% порівняно з 2016-м. Фото: podrobnosti.ua

В Україні курятина користується попитом як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках. Водночас свинина забезпечує лише внутрішній ринок. Її експортний потенціал обмежений через поширення африканської чуми свиней. Найменш популярне м'ясо серед українців — яловичина.

Минулого року вона зайняла 5,2% в обсязі українського м'ясного випуску. На внутрішньому ринку випуск української яловичини зменшився на 6,6% порівняно з 2016-м. Головним чином власники великої рогатої худоби зосередилися на випуску молока, пише Pro-Consulting.

2017 року вітчизняні виробники забезпечили 96,8% внутрішнього ринку. Частка імпорту збільшилася за рік з 2,5% до 3,2%. В основному завозяться сорти яловичини преміум-сегмента для роздрібної торгівлі та ресторанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна на 40% знизила виробництво житнього хліба

За умов низького внутрішнього попиту, Україна на міжнародні ринки поставляє 30-40 тис. т яловичини щороку.

За словами експертів, для реалізації експортного потенціалу, вітчизняним виробникам необхідно адаптувати своє виробництво під міжнародні вимоги. Йдеться про підвищення якості та глибини переробки м'яса. Адже його транспортування на великі відстані можливе лише у замороженому вигляді.

В Україні за перші п'ять місяців 2018 року на 5,2% зросло виробництво ковбаси. З січня по травень 2018-го українські підприємства виробили 97 тис. т ковбаси і ковбасних виробів.

Зараз ви читаєте новину «Якого м'яса українці споживають найменше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі