середа, 07 жовтня 2020 12:47

Яким буде курс долара наступного року: експерти озвучили прогнози

Яким буде курс долара наступного року: експерти озвучили прогнози
Від початку року курс долара виріс вже на 18%. Фото: unsplash

Курс валют 2021 року сягатиме понад 30 грн/$.

Такий прогноз оприлюднив ТСН.ua, опитавши експертів.

За даними аналітика Alpari Максима Пархоменка, за минулий тиждень долар додав у ціні майже 10 коп. На його думку, цього тижня зниження курсу гривні триватиме далі.

Директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін також вважає, що курс гривні знижуватиметься. На цьому позначаться декілька факторів - зміна керівництва Нацбанку, дії уряду та вплив олігархів. Місцеві вибори жодним чином на курс не впливатимуть, переконаний експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий банк суттєво погіршив прогноз падіння економіки України

За його даними, від початку цього року курс зріс на 18%.

"Ми йшли до позначки 30 грн/$ відтоді, як Крим окупували, почалися воєнні дії. Зараз ринок більш-менш налаштований. Але те, що відбувається з курсом - наслідок саботажу. Оскільки витрачати золотовалютний резерв за умов, що потрібно віддавати борги, - це шкідництво. Це позначиться на звичайних українцях, які ходитимуть у магазини, отримуватимуть зарплату", - каже аналітик.

Керівний партнер інвесткомпанії Capital Times Найман Ерік теж вважає, що курс долара піде вгору. За його прогнозом, наступного року американська валюта коштуватиме понад 30 грн.

Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2021 рік. Уряд пропонує закласти доходи на рівні 1,7 трлн грн, видатки – 1,3 трлн. Дефіцит - 6% валового внутрішнього продукту. Мінімальну зарплату планують з 1 січня наступного року – 6 тис. грн, з липня – 6500.

Зараз ви читаєте новину «Яким буде курс долара наступного року: експерти озвучили прогнози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі