середа, 07 жовтня 2020 11:50

Світовий банк суттєво погіршив прогноз падіння економіки України

Світовий банк суттєво погіршив прогноз падіння економіки України
У квітні очікували скорочення валового внутрішнього продукту на 3,5%. Фото: unsplash

Світовий банк прогнозує падіння економіки України 2020 року на 5,5%. Хоча у квітні очікували скорочення валового внутрішнього продукту на 3,5%.

Про це йдеться в прогнозі Світового банку по Європі та Центральній Азії, повідомляє "РБК-Україна".

При цьому очікується значно повільніше відновлення економіки України - на 1,5% 2021 року, хоча раніше очікували зростання на 3,0%. 2022-го прогнозують відновлення на 3,1%.

За даними Світового банку, слабке зростання у 2021-2022 роках спостерігатиметься "на тлі уповільнення темпів впровадження структурних реформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст пояснив, наскільки може подорожчати долар

Як відзначається в огляді, українська економіка увійшла в коронакризу сильнішою та підготовленішою, завдяки зваженій монетарній і фіскальній політиці протягом попередніх років.

"Критично важливим є якнайшвидше впровадження заходів державної політики, спрямованих на підвищення інвестицій і збереження макроекономічної стабільності", - йдеться в огляді.

За прогнозом Світового банку, глибина падіння економіки України залежатиме від тривалості кризи охорони здоров'я, прогресу в основних незавершених реформах і здатності мобілізувати адекватне фінансування для виконання значних зобов'язань із виплати боргу.

До середини 2021 року світовий внутрішній валовий продукт повернеться до рівня, зафіксованого ще до початку пандемії коронавірусу. Надто високий рівень боргу й політична нестабільність можуть підвищити ризик виникнення фінансової кризи, заявили представники Deutsche Bank.

Зараз ви читаєте новину «Світовий банк суттєво погіршив прогноз падіння економіки України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі