середа, 30 травня 2018 21:10

Які країни найбільше купують українських товарів

Які країни найбільше купують українських товарів
Найбільше української продукції купує Росія. Друге місце займає Польща. Фото: AgroPolit.com

В Україні за перший квартал 2018 року порівняно з аналогічним періодом минулого року експорт збільшився на 10%. Імпорт – на 13%. Україна на $1,2 млрд імпортуємо продукції більше, ніж експортує.

"Російський ринок залишився основним для продажу української продукції. Щоправда виробники знизили поставки на нього на 8%. Далі йде Польща. Україна збільшила поставки товарів, продуктів та послуг на 32%. Можливо, що на початку 2019 року будемо продавати продукції більше до Польщі, ніж до Росії", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні продають найдорожче і найдешевше м'ясо

За словами експерта, за перший квартал поточного року Італія імпортувала на 25% більше, ніж за аналогічний період 2017 року. До Туреччини Україна збільшила експорт на 12%, до Індії - зменшила на 9%.

"Водночас Україна найбільше імпортує товарів саме з Росії. Багато про що свідчить про приріст у 29%. Другим номером іде Китай, який збільшив поставки товарів до України на 23%. Німеччина продає в Україну товарів більше на 5%, Польща – на 14%, Білорусь - на 2%", - підсумував Дорошенко.

В Україні з 7 по 11 травня 2018 року перебувала місія Ізраїлю з оцінки системи держконтролю за виробництвом яєць. За результатами її роботи українська сторона очікує відновлення експорту яєць до цієї країни.

Зараз ви читаєте новину «Які країни найбільше купують українських товарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі