вівторок, 09 серпня 2011 11:32

Акції заводу Ахметова упали в ціні після паніки на світових біржах

Акції заводу Ахметова упали в ціні після паніки на світових біржах

Падіння українських акцій за вчорашню сесію стало рекордним за 14 місяців.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Обвал стався після того, як міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's вперше в історії знизило суверенний рейтинг США до "АА +" з негатівнм прогнозом, що спонукало інвесторів піти з ризикованих ринків, що розвиваються.

Котирування акцій ПАТ "Укрнафта", найбільшої нафтової компанії України, просіли на 12%, втративши напередодні всього 1,2%.

Акції ПАТ Металургійний комбінат "Азовсталь", контрольованого українським бізнесменом-мільярдером Рінатом Ахметовим, упали на 13%.

Український індекс акцій (UX) упав на 8,3% 1,952,59 путнка, що стало найбільшим обвалом з 25 травня 2010 року, коли він втратив 16% протягом п'яти днів.

"Багато місцевих інвесторів змушені капітулювати, це призвело до розпродажу. Але українські ринки ще не просіли до самого дна завдяки державну підтримку у вигляді грошово-кредитних стимулів", - сказав представник одного з інвестиційних банків Києва Джетан Такер.

Індекс ПФТС України втратив 6,2%, опустившись до 780,73 пункту - найнижчого рівня з листопада 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Акції заводу Ахметова упали в ціні після паніки на світових біржах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі