субота, 20 травня 2017 16:42

Як заморозки вплинуть на врожай

Як заморозки вплинуть на врожай
Зернові культури не постраждали. Фото: 100secrets

Заморозки 10-11 травня не стали екстремальними для озимих культур. Завдали невеликого стресу.

Озимі культури здатні витримувати заморозки пізньої весни, повідомили у Інституті землеробства НААН, повідомляє superagronom.com.

"Для зняття негативної дії пізньовесняних приморозків посіви озимих зернових культур поряд з запланованими технологічними операціями можна обробити стимуляторами росту. Вони посилюють обмінні процеси в рослинах, підвищують їх стійкість до несприятливих погодних умов (нестача вологи в ґрунті, підвищення або зниження температури), сприяють додатковому використанню закладеного в них потенціалу та поліпшенню якості зерна. Проте необхідно зазначити, що ефект від застосування стимуляторів росту у більшій мірі проявляється на середніх і високих фонах удобрення", повідомили фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трирічна груша не любить пересадок

На посіви ярих культур заморозки не вплинули. Лише в деяких регіонах було пошкодження листя.

Пересіву може потребувати кукурудза. Для неї заморозки є екстремальними

Цьогоріч в Україні не буде абрикос, персиків, а полуниця й черешня будуть в обмеженій кількості. Через заморозки та холодну весну дерева та поля з урожаєм померзли.

Зараз ви читаєте новину «Як заморозки вплинуть на врожай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі