понеділок, 27 лютого 2012 12:05

Як за нирку купити квартиру

Як за нирку купити квартиру

"Кажуть, лікарі-трансплантологи бомжів ловлять і ріжуть. Це дурня. Щоб людину розібрати на запчастини, треба знати, яка у неї група крові і резус фактор, чи не має СНІДу або гепатиту С. Що може бути здоровим у бомжа? Легені прокурив, печінка спита, нирки простуджені. Хіба що серце. Нутрощі треба пересаджувати одразу. Їх не заморозиш і не законсервуєш".

Про це кореспонденту журналу "Країна" розповів киянин Олександр. Він працює посередником: допомагає хворим знайти донора, а здоровим — заробити на своїх органах.

"Пропозицій побільшало після кризи 2008-го. Повалили молоді люди, які не можуть повернути кредити в банк. Віддаю перевагу молодим. Хоч зараз серед них більше хворих, ніж серед 50-річних. Нормальний вік для донора — 30-40 років"

Клієнтів не шукає через інтернеті.

"Донори часто мені дзвонять самі, часто колеги-лікарі підказують контакти людей, які хочуть поділитися органами. В інтернеті несерйозні тіпочки оголошення розміщують".

Відкриває сайт "Доска объявлений". Користувач Олексій пише: " Очень нужны деньги. Готов стать донором, продать свою почку или часть печени. у меня RH 2(-),проживаю в Украине в городе Киев. Мне 21, рост 182, вес 85кг. Здоров, вредных привычек не имею". Дописувач Саша пише: "Продам почку. Не хватає 20 штук до квартири".

"Багато хто продає почку чи частину печінки, щоб покращити свої житлові умови. За 30-35 тисяч доларів зараз реально купити хрущівку в Ірпіні чи Боярці. Багато хто з хворих пропонують власні квартири в замін на органи. Бо продати житло так швидко не мають змоги. А обміняти на життя — кожен на таке погодиться".

З клієнтами ніякої угоди не укладає.

"Про який контракт може йти мова, якщо обоє порушуємо закон. У нас не можна офіційно купувати і продавати свої органи. Усі просять гарантій. А я ніякої гарантії дати не можу, що ви калікою не залишитеся. З одною ниркою можна жити, але багато пива не поп'єш. Якщо продали печінку, не можна їсти солоного і перченого. Я нічого не продав зі своїх нутрощів. Дурних нема. Хоч буває, що в людини одна нирка і півшлунка, а живе до ста років".

Зараз ви читаєте новину «Як за нирку купити квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі