понеділок, 08 квітня 2019 12:21

Як українці зберігають гроші

Як українці зберігають гроші
У гривневих депозитах до року населення зберігає 111 млрд грн. Фото: epravda.com.ua

З початку року обсяги депозитів населення перевищили докризовий рівень. Досягли 289 млрд грн. На початку липня 2013-го українці зберігали у банках 231 млрд грн.

Водночас населення віддає перевагу короткостроковим депозитам. Наприклад, у вкладах до року зберігає 111 млрд грн, від 1 до 2 років - 2 млрд грн. Така ж ситуація з валютними депозитами, передає прес-служба Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ: Грошова маса в Україні скоротилася на 0,2%

Щоб відновити довіру населення до банків після попередньої фінансової кризи, НБУ очистив ринок від неплатомпроможних фінустанов. Крім того, посилив вимоги до прозорості структури власності банків, мінімізував операції з кредитування осіб, пов'язаних з банками.

Нацбанк проводить ризик-орієнтований підхід до нагляду за банками. Щорічно оцінює стабільність банків та їх здатність розрахуватися з вкладниками в умовах кризи.

З початку року найбільше зріс обсяг депозитів в Укргазбанку - на 3,47 млрд грн. На другому місці - Ощадбанк. У січні-лютому обсяг банківських вкладів зріс на 2,7 млрд грн. На третьому - Креді Агріколь Банк. За 2 місяці додав 2,3 млрд грн депозитів.

Зараз ви читаєте новину «Як українці зберігають гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі