понеділок, 16 листопада 2020 16:56

Як не стати жертвою кіберзлочинців: дали поради

Як не стати жертвою кіберзлочинців: дали поради
Українцям радять використовувати тільки офіційні магазини мобільних застосунків. Фото: pexels.com

В Україні почастішали випадки кібератак на системи інтернет-банкінгу. Шахраї розсилають нібито безпечні посилання, які насправді часто завантажують банківські трояни. Це дозволяє отримати доступ до фінансових рахунків жертви.

Це можуть бути посилання, вкладення, мобільні додатки сумнівного походження. Аби такого не сталося, треба дотримуватися певних правил безпеки, розповідає liga.net.

Насамперед, фахівці радять використовувати тільки офіційні магазини мобільних додатків. Також слід неодмінно перевіряти безпеку програм, які завантажуються та регулярно оновлювати операційну систему та програмне забезпечення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не стати жертвою зловмисників: розповіли про нову шахрайську схему

Розповсюджена помилка – використання однакових паролів для всіх облікових записів та інтернет-банкінгу. У разі витоку даних, це може призвести до серйозних наслідків.

Щоб такого не сталося варто використовувати надійний мобільний додаток із безпеки, який має функцію захисту онлайн-платежів. Користувачам комп'ютерів потрібен захищений браузер для введення облікових даних і здійснення банківських операцій із мінімальними ризиками.

Стати жертвою шахраїв можна, шукаючи роботу. Зловмисники пропонують вакансії зі значними зарплатами та дивними умовами. Та люди навіть не здогадуються, що, влаштувавшись на таку "роботу", займаються криміналом.

Зараз ви читаєте новину «Як не стати жертвою кіберзлочинців: дали поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі