вівторок, 29 травня 2007 08:54

Ахметов купує залізорудний комбінат у Коломойського

Власник групи Систем Кепітал Менеджмент (СКМ) Ринат Ахметов веде переговори з групою Приват Ігоря Коломойського про покупку не менше 40% акцій Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), які дозволять СКМ отримати контроль над підприємством.

Інтерес до КЗРК обумовлений тим, що підконтрольний СКМ Метінвест Холдинг, що об"єднує гірничо-металургійні активи групи, відчуває постійний дефіцит у товарній руді, яку Приват виробляє в надлишку. За експертними оцінками, сума операції може перевищити $370 млн.

ВАТ Криворізький залізорудний комбінат - найбільший в Україні виробник товарного залізняку (аглоруди). Минулого року об"єм виробництва склав 7,1 млн. т, чиста виручка - 876,951 млн. грн ($173,65 млн.), чистий прибуток - 45,074 млн. грн ($8,92 млн.).

Раніше 100% акцій підприємства належали держкомпанії Укррудпром. У серпні 2004 року Фонд держмайна продав 93,068% акцій комбінату ТОВ Солайм (входить до групи Приват) за 689,4 млн. грн. На початку минулого року компанія СКМ підприємця Рината Ахметова стала опосередкованим власником "менше 10% акцій" комбінату. Ще 0,257% акцій знаходяться у фізичних осіб.

Нагадаємо, в п"ятницю на УМФБ відбулися торги з продажу держакцій КЗРК. Проте замість заявлених 6,68% ФДМ виставив 2,48% акцій - держпакет зменшився майже втричі в результаті проведеної Приватом додемісії акцій підприємства.


За матеріалами КоммерсантЪ-Украина




Зараз ви читаєте новину «Ахметов купує залізорудний комбінат у Коломойського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі