вівторок, 07 червня 2011 14:43

Ахметов і Новинський займуться сільським господарством на 200 тисячах гектарів

Ахметов і Новинський займуться сільським господарством на 200 тисячах гектарів

Найбільший холдинг України СКМ і його партнер у гірничо-металургійному бізнесі "Смарт-Холдинг" створили на базі сільськогосподарських активів Маріупольського металургійного комбінату ім.Ілліча сільськогосподарський холдинг HarvEast із земельним банком понад 200 тис. гектарів.

Про це повідомляє прес-служба СКМ.

"Рішення про інвестування в сільське господарство відповідає стратегії розвитку СКМ, одним із стратегічних фокусів Групи залишається диверсифікація та збільшення частки непромислових бізнесів в нашому портфелі", - процитовано в повідомленні слова генерального директора СКМ Олега Попова.

СКМ є мажоритаріям нового агрохолдингу, однак більш детальна інформація про розподіл часток партнерів не розголошується.

В управління холдингу HarvEast будуть передані сільськогосподарські активи ММК ім. Ілліча: оброблювані землі загальною площею понад 200 тис. га; велика рогата худоба (понад 36 тис. голів), свинарські ферми (понад 60 тис. голів); птахофабрики (понад 270 тис. голів) та інші профільні активи (виробництво комбікормів, насінне рослинництво).

Географічно перераховані активи розташовані переважно в Донецькій області, а також у Запорізькій, Черкаській, Житомирській областях та в Криму. Вони включають дочірні підприємства (ДП) "Ілліч-Агро Донбас", "Ілліч-Агро Запоріжжя", "Ілліч-Агро Умань", "Ілліч-Агро Крим", ВАТ "Бахчовик" і "Транспортник" (рослинництво і тваринництво), ДП "Ілліч-Рибалка" (розведення риби) і ВАТ "Приазов'я" (семеноводчесство).

У СКМ уточнили, що формування агрохолдингу - передача йому зі структури гірничо-металургійної групи "Метінвест", в яку входить ММК ім.Ілліча, сільськогосподарських активів, затвердження стратегії розвитку і формування команди - завершиться в 2012 році.

На етапі формування холдингу виконувати обов'язки керівника буде Дмитро Кушніров, фінансовий директор холдингу HarvEast. Він уточнив, що вже сьогодні можна сказати, що HarvEast планує розвивати рослинництво і молочне тваринництво. 

Зараз ви читаєте новину «Ахметов і Новинський займуться сільським господарством на 200 тисячах гектарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі