середа, 02 травня 2007 13:34

400 млн грн виділив Мінфін на виплати ветеранам

Міністерство праці і соціальної політики України отримало 380,7 млн грн на виплату разової грошової допомоги до дня Перемоги ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

У 2007 році розміри такої допомоги підвищили порівняно з минулим роком на 12%, а об"єм коштів держбюджету для здійснення виплат збільшили на 23,8 млн грн, порівняно з сумою, виплаченою до дня Перемоги минулого року.

Згідно з законами України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" і "Про жертви нацистських переслідувань" виплата щорічної разової допомоги здійснюватиметься в таких розмірах: інваліди 1 групи - 450 грн, інваліди 2 групи - 360 грн, інваліди 3 групи - 300 грн, учасники бойових дій і колишні неповнолітні ув"язнені концтаборів, гетто, і інших місць примусового утримання, а також діти, які народилися в згаданих місцях примусового утримання їх батьків, - 280 грн, особи, які мають особливі заслуги перед вітчизною, - 450 грн, члени сімей загиблих і дружини (чоловіки) померлих інвалідів війни і дружини (чоловіки) померлих учасників бойових дій, учасників війни і жертв нацистських переслідувань, визнаних за життя інвалідами, - 150 грн, учасники війни і колишні ув"язнені концтаборів, гетто, інших місць примусового утримання, особи, яких силоміць вивезли на примусові роботи, діти партизан, підпільників, інших учасників боротьби з націонал-соціалістичним режимом в тилу ворога - 55 грн.

Очікується, що в поточному році разову грошову допомогу до дня Перемоги отримають більше 3,2 млн ветеранів війни і жертв нацистських переслідувань, передає Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «400 млн грн виділив Мінфін на виплати ветеранам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі