неділя, 14 серпня 2022 10:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Звільнення "азовців" в Оленівці військовим шляхом: Жданов оцінив шанси

Звільнення "азовців" в Оленівці військовим шляхом: Жданов оцінив шанси
Військовий експерт Олег Жданов. Фото: скріншот з відео

Окуповане селище Оленівка на Донеччині, на території якого загарбники утримують у полоні "азовців", розташоване за 35 км від лінії фронту.

Однак рейд туди для звільнення бранців не виглядає простим завданням. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в Youtube.

"Не забувайте, що Оленівка розташована в Донецькій області, і там проходить лінія оборони. Приблизно в тому районі ворог досі не може прорватися й зрушити з місця, там все залито в бетон", – пояснив Жданов у своєму відеоблозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тіла ще 16 загиблих захисників Азовсталі привезли до Києва – фото

За його словами, обійти цю лінію оборони на сьогодні не є можливим.

"Сьогодні картина з рейдом для звільнення наших в Оленівці буде виглядати точно так само, як похід на Азовсталь. По-перше, ми покладемо дуже велику кількість людей. Друге, я не впевнений, що Оленівка вся не замінована, та з підходом наших військ, які туди прорвуться, вона може бути просто підірвана разом з нашими військовополоненими. Вважаю, що на сьогодні це питання військовим способом не вирішуване", – констатував експерт.

Жданов не виключає, що росіяни теж допускають такий варіант звільнення українських військовополонених, тому на наших воїнів там може чекати засідка.

У ніч на 29 липня росіяни вбили частину полонених військових полку "Азов", які перебували в колонії Оленівки. Вибух в Оленівці був російським терористичним актом, повідомив український Генеральний штаб.

Українських полонених вбили термобаричною зброєю, сказав генеральний прокурор Андрій Костін. Окупанти не надали доступу представникам Міжнародного комітету Червоного хреста до Оленівки.

Полонених перед вбивством катували росіяни з ПВК "Вагнер" і ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення "азовців" в Оленівці військовим шляхом: Жданов оцінив шанси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі