четвер, 24 вересня 2020 23:30

Зустрічей в Мінську поки не буде - Кравчук

Зустрічей в Мінську поки не буде - Кравчук
Кравчук розповів про перенесення засідань ТКГ з Мінську. Фото: Укрінформ

Питання перенесення майданчика фізичних зустрічей Тристоронньої контактної групи з Мінська має вирішуватися спільно всіма сторонами.

Зараз немає необхідності в перенесенні переговорів, оскільки вони проходять в режимі відеоконференції, в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Провідна роль в питанні перенесення переговорного майданчика у модератора, яким є ОБСЄ. Ні Україна, ні Росія не можуть самостійно прийняти таке рішення. Зараз ОБСЄ не бачить можливості в фізичних зустрічах.

"Росія запропонувала фізичну зустріч в Мінську, але пані Хайді Грау зробила відповідне подання, в якому зазначила, що через певні умов, зокрема, коронавірус, немає можливості. Ми згодні з такою позицією і дотримуємося її", - розповів Кравчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фокін перепросив за "повстанців" на Донбасі

Нагадаємо, Україна не визнає таємницею інавгурації Олександра Лукашенка як президента Білорусі, яка відбулася напередодні.

Зараз ви читаєте новину «Зустрічей в Мінську поки не буде - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі