неділя, 05 січня 2020 16:56

Журналісти знайшли докази участі РФ у обстрілах на Донбасі

Журналісти знайшли докази участі РФ у обстрілах на Донбасі
Артилерійські удари російських збройних сил з території Росії почалися в липні 2014 року. Фото: "Рубрика"

Розслідувачі знайшли підтвердження причетності російської армії до обстрілів на Донбасі.

Артилерійські частини російських збройних сил здійснили принаймні 149 окремих артилерійських ударів на Донбасі влітку 2014 року. Вдалося встановити ще 130 ймовірних артилерійських позицій, йдеться у звіті Bellingcat.

127 зон ураження розташовані в межах 3 км від російського кордону. 408 зон в межах дальності російських артилерійських систем характеризуються траєкторією снарядів, що перетинає українсько-російський кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український військовий отримав поранення у перший день року

"Судячи з загальної кількості воронок, влітку 2014 року російські військові випустили тисячі артилерійських снарядів по цілях на території України. Нестача наявних у відкритому доступі супутникових знімків і жорсткі критерії класифікації, які використовуються у звіті, означають, що ці цифри являють собою нижню межу оцінки дійсного числа атак. Цілком ймовірно, що атак було набагато більше, ніж 149", — заявили розслідувачі.

За даними військової розвідки, втрати російських окупаційних військ протягом 2019 року склали 619 осіб. Поранення та травми дістали 939 бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти знайшли докази участі РФ у обстрілах на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі