середа, 06 грудня 2023 06:48

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ відкинули росіян з позицій у Авдіївці - карти боїв
9

Карти війни в Україні
Фото: understandingwar.org
Карти війни в Україні
Карти війни в Україні
Карти війни в Україні
Карти війни в Україні

На фронті Збройні сили України контратакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу на Донбасі, змусивши окупантів відступити з двох передових позицій.

Українські сили контратакували під Авдіївкою 5 грудня. Про підтверджене просування ЗСУ вперед свідчать свіжі карти фахівців американського Інституту вивчення війни (ISW).

"Геолокаційні кадри, опубліковані 4 грудня, вказують на те, що українські сили просунулися на схід від ділянки залізниці на північ від Авдіївського коксохімічного заводу. 5 грудня українські сили контратакували на північ від Авдіївського коксохімічного заводу і змусили російські війська відступити з двох передових позицій", - пишуть аналітики.

Сили оборони контратакують біля Степового і тиснуть на російську оборону з напрямку Новокалинового. Російські окупанти тим часом продовжують наступальні операції під Авдіївкою. 5 грудня вони досягли підтверджених успіхів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни захопили більшу частину Мар'їнки - британська розвідка

"Геолокаційні дані, опубліковані 5 грудня, вказують на те, що російські війська просунулися вздовж ділянки залізничної лінії на північ від Авдіївського коксохімічного заводу на північному заході Авдіївки", - сказано в повідомленні.

Російські війська також просунулися на південь від терикону в Авдіївці.

ЗСУ відбили щонайменше 23 російські атаки на схід від Новобахмутівки в 7 км на північний захід від Авдіївки; на північний схід від Бердичева за 4 км на північ від Авдіївки; а також поблизу Степового, що в 3 км на північ від Авдіївки, самої Авдіївки, Сіверського за 6 км звідти та Первомайського.

4 і 5 грудня росіяни просунулися вперед в районі Новокалинового у 8 км на північ від Авдіївки, Степового, Авдіївського коксохімічного заводу, Авдіївського терикону, промзони на південний схід від Авдіївки, Сєверного і Первомайського.

Тривають позиційні бої біля Красногорівки за 4 км на північний схід від Авдіївки. Російські війська заявляють, що відновили штурми біля Невельського в 14 км на південний захід від Авдіївки.

Російські війська відновили завдання авіаударів за допомогою штурмовиків Су-25 і вертольотів Ка-52 в районі Авдіївки після періоду менш інтенсивної активності російської авіації.

Загальні бойові втрати російських окупантів станом на ранок 5 грудня склали понад 333 840 осіб. За добу українські війська знищили ще 1030 загарбників, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ відкинули росіян з позицій у Авдіївці - карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі