четвер, 06 липня 2023 06:27

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ ведуть контрнаступ на п'яти ділянках фронту – ISW

ЗСУ ведуть контрнаступ на п'яти ділянках фронту – ISW
ЗСУ ведуть наступ на п'яти напрямках і завдали ракетних ударів по тилу окупантів. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Збройні сили України ведуть наступ на п'яти ділянках фронту. Вони досягли успіхів на деяких напрямках.

Також Сили оборони завдали ракетних ударів по тилу ворога, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті.

Як показують геолокаційні кадри, ЗСУ просунулися на Бахмутському напрямку: на південний захід від Берхівки, на захід від Ягідного і на південний захід від Бахмута. Провели серію ракетних ударів по російських тилових позиціях уздовж усього фронту. Зокрема завдали ударів по складу боєприпасів ворога у Макіївці Донецької області.

Окрім цього зафіксовано українські удари по російських позиціях поблизу Дебальцевого та по залізничній станції в Ясинуватій.

Згідно з проаналізованими даними експерти стверджують, що українські дії свідчать: Сили оборони розпочали скоординовану серію ударів, спрямованих на деградацію російської логістики та наземних ліній зв'язку по всьому периметру бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на деяких напрямках вийшли на основну лінію оборони росіян

За попередньою оцінкою ISW, українські сили, імовірно, зосереджені на протидії виснаженню. Це зберігає українську живу силу ціною повільнішого завоювання територій, водночас поступово ослаблюючи російську живу силу і техніку.

Фахівці зазначають, що результати таких дій ЗСУ не будуть очевидні одразу.

Водночас Кремль продовжує демонструвати стурбованість ризиком потенційного збройного повстання в Росії після заколоту ПВК "Вагнер" 24 червня.

На Таврійському напрямку Сили оборони системно вибивають ворога з позицій, мають успіхи.

Артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали 1541 вогневе завдання. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський. За його інформацією, за останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали більше двох рот.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ ведуть контрнаступ на п'яти ділянках фронту – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі