середа, 05 липня 2023 17:23

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ на деяких напрямках вийшли на основну лінію оборони росіян

ЗСУ на деяких напрямках вийшли на основну лінію оборони росіян
На деяких напрямках на півдні ЗСУ вже вийшли на основну лінію оборони росіян. Фото: Еспресо

На деяких напрямках на півдні ЗСУ вже вийшли на основну лінію оборони росіян.

Перша лінія – це найнебезпечніша частина усієї оборони, мета якої гальмувати, а в найкращому випадку, зупинити просування ворога. Про це в ефірі "Еспресо" розповів військовий експерт Олександр Коваленко.

"Перша лінія оборони це і є смуга забезпечення – це найскладніша ділянка з усієї оборони. Там максимальне розміщення мінно-фугасного загородження, що заважає просуванню силам противника. Там також розміщується велика кількість "секретів" з протитанковими ракетними комплексами, окопи", – пояснив експер.

Він зазначив, що ця зона перебуває в радіусі вогневого впливу усього артилерійського потенціалу, який вже розміщується по другій і частково по третій лінії оборони.

За словами Коваленка, перша лінія – це найнебезпечніша частина усієї оборони, мета якої гальмувати, а в найкращому випадку, зупинити просування ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ підтвердили, що били по Чонгару ракетами Storm Shadow

"Вже після смуги забезпечення починається основна (друга) лінія оборони. Там сконцентровані основні ресурси (ББМ, танки, БМП, БТР та артилерія) та підрозділи. Третя лінія оборони фактично є тиловою – там розміщуються комплекси РЕБ, командні пункти, пункти управління, штаби, склади, забезпечення. Також зенітно-ракетні комплекси, які прикривають першу і другу лінію з повітря", – пояснив Коваленко.

За його словами, по деяких напрямках на півдні смугу забезпечення уже пройшли і є вже вихід на основну лінію оборони.

"Ми фактично зламали всю другу лінію оборони, знайшли позиції їх артилерії, ЗРК у третій лінії оборони, всю логістику, розміщення складів", – додав експерт.

Він також наголосив на важливому моменті.

"За червень ми не тільки змусили росіян застосувати в смузі забезпечення основні сили з резерву другої лінії оборони. Ми також їх змусили використовувати їх ресурс з Херсонщини. Ми сьогодні не використовуючи основні ударні групи, використовуємо підрозділи обмеженого функціонала і змогли зробити феноменальні речі", – зазначив він.

Він наголосив, що ЗСУ не тільки встановили підрозділи з знищення їх техніки, не тільки прорвали по деяких напрямках смугу забезпечення, а й змусили їх використовувати основні ресурси та резерви, зокрема з інших плацдармів.

На Таврійському напрямку Сили оборони системно вибивають ворога з позицій, мають успіхи.

Артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали 1541 вогневе завдання. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Telegram.

За його інформацією, за останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали більше двох рот.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ на деяких напрямках вийшли на основну лінію оборони росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі