субота, 17 грудня 2022 07:53

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ вдарили по тилах окупантів на сході: свіжі карти боїв від ISW
4

Збройні сили України вдарили по тилах окупантів у Луганській області. Росіяни завдали контрударів у районах Сватового та Кремінної, а українські війська відбили атаки ворога у районі Новоселівського та Стельмахівки.

Російські війська обстріляли свої колишні позиції протиповітряної оборони в Херсонській області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На Донбасі українські сили відбивали атаки російських військ за 17 км на північ від Кремінної в районі Площанки та Червонопоповки, а також за 12 км на південь від Кремінної в районі Білогорівки Луганської області Позиційні бої на західній околиці Білогорівки тривають. Російські війська продовжують будівництво оборонних укріплень уздовж лінії Сватове – Кремінна.

ЗСУ тим часом завдавали ударів по російських тилах у Кадіївці, Лантратівці та Ірміно на Луганщині. На складі зброї в Кадіївці стався вибух. Українські сили також могли завдати удару по російському складу боєприпасів в Ірміно.

Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Фото: understandingwar.org
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків
Карта бойових дій в Україні від американських аналітиків

16 грудня російські війська продовжили наступ у районі Бахмута. Український Генштаб повідомив, що ЗСУ відбили атаки росіян у районі Бахмута; за 26 км на північний схід від Бахмута в районі Виїмки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського; у межах 21 км на південь від Бахмута поблизу Кліщіївки, Андріївки, Курдюмівки, Досвідченого, Озарянівки та Дружби.

Російські війська повністю очистили Яковлівку, що допоможе російським силам вести штурми у напрямку Соледара. Підрозділи "Вагнера" діють у центрі Яковлівки, що підтверджує цю заяву Росії.

16 грудня російські війська продовжили наступальні операції у районі Авдіївки та Донецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала актуальну карту боїв в Україні

Російські війська нібито провели штурм біля Веселого, маючи намір перерізати ділянку траси Н-20. 16 грудня росіяни продовжували оборонні операції на заході Донецької області.

На півдні ворог продовжив оборону на лівому березі Дніпра. Український Генштаб повідомив, що російські сили направили персонал із Краснодарського краю для зміцнення оборонних рубежів та охорони об'єктів водопостачання у Херсонській області та Криму, таких як Північнокримський канал. Війська РФ продовжували обстрілювати Херсонську, Дніпропетровську та Запорізьку області.

Російські сили нагромадили велику кількість військової техніки в Медведівці на північному сході Криму. Бойовики так званої ДНР стверджували, що займають оборонні позиції у районі Каховського водосховища у Запорізькій області.

Кадри з геолокацією показали, що російські сили під Херсоном помилково завдали удару по своїх же колишніх позиціях ППО біля траси Т2207, яку українські війська раніше знищили в серпні.

Українські сили продовжували атакувати російську логістику у Херсонській та Запорізькій областях. Українські удари 14 грудня поранили близько 180 військовослужбовців та знищили до 10 одиниць техніки у Токмаку Запорізької області. Російські сили експлуатують мобільні крематорії у Токмаку. ЗСУ ліквідували до 30 російських військовослужбовців у Лазурному на лівому березі Дніпра.

Російські окупанти не припиняють обстрілювати звільнені Збройними силами України населені пункти Луганщини. Росіяни б'ють авіабомбами та ракетами С-300. Важко, але ЗСУ просуваються вперед на Сватівському та Кремінському напрямках. Чергова "бавовна" сталася у Кадіївці, де вибухнула казарма з особовим складом росіян, розповів 15 грудня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ вдарили по тилах окупантів на сході: свіжі карти боїв від ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі