пʼятниця, 27 вересня 2024 11:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти захопили близько третини Торецької громади - МВА

Окупанти захопили близько третини Торецької громади - МВА
У Торецьку тривають бої з російськими загарбниками. Фото: t.me/Donetsk_obl_prokuratura

На цей час близько 30% громади Торецька перебуває під контролем російських окупантів.

На решті території тривають інтенсивні бої. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник Торецької міської військової адміністрації Василь Чинчик, передає Gazeta.ua.

За його словами, російські ДРГ намагаються проникнути на територію житлової забудови міста та на об'єкти критичної інфраструктури. Діють загарбники малими групами по троє - п'ятеро осіб. Ці групи поступово накопичуються.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найактивніше загарбники атакують на двох напрямках фронту - оперативні дані Генштабу

"Намагаються кількістю "давити" та захоплювати території міста безпосередньо, в цілому впливаючи на ситуацію, та здійснювати більш інтенсивні обстріли громади. Для цього використовують FPV-дрони, спостережну авіацію й дрони, які дають інформативність для того, щоб ворог, як і ми, орієнтувався по території міста", - сказав Чинчик.

Російські війська обстрілюють населені пункти громади з артилерії, тактичної авіації, скидають керовані авіабомби.

"На жаль, не припиняються ці обстріли, інтенсивність не зменшується, ворог намагається докласти всіх зусиль, щоб місто Торецьк у найкоротші терміни захопити", - зазначив Чинчик.

Він додав, що зараз у Торецьку залишаються близько 1400 жителів. За офіційними даними, дітей серед них немає.

Сили оборони України нещодавно відновили деякі позиції в Торецьку, повідомив Інститут вивчення війни (ISW). Геолокаційні кадри за 23 вересня показують, що українці просунулися на південь уздовж вулиці Центральної.

Російські джерела стверджують, що окупанти просунулися в східній частині Торецька і на південь від міста в Нелепівці та Леонідівці.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти захопили близько третини Торецької громади - МВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі