четвер, 31 серпня 2023 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розкрили подробиці про авіатрощу з Мі-8 на Донбасі

ЗСУ розкрили подробиці про авіатрощу з Мі-8 на Донбасі
Гвинтокрили Мі-8 уникали ураження російського винищувача. Фото: pixabay.com

Українські пілоти, що загинули в авіакатастрофі на Донбасі 29 серпня, виконували бойове завдання на гелікоптерах Мі-8.

Авіатроща сталася у Краматорському районі Донецької області, повідомив начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш, передає "Суспільне".

"Два гвинтокрили Мі-8 виконували бойове завдання. Під час того, як вони летіли, відбувся виліт російського винищувача Су-35. Для того, аби уникнути імовірного ураження, вони заходили на посадку і сталася авіакатастрофа", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб розкрив останні подробиці контрнаступу

Унаслідок чого саме сталася авіакастрофа, наразі невідомо. Ще працює комісія, деталі будуть встановлені згодом.

Наразі імен та обставин загибелі не розголошують у цілях безпеки, каже речник 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського Євген Ракіта. Серед загиблих – чотири пілоти та два бортових техніки.

Із загиблими мали попрощатися у Полтаві. Але зараз точні дата та місце проведення панахид не повідомляють із міркувань безпеки.

29 серпня у Донецькій області впали два гелікоптери військової авіації ЗСУ, екіпажі загинули, відкрито кримінальне провадження. Гелікоптер Мі-8 впав на Бахмутському напрямку.

Загинули шестеро пілотів із 18-ї окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського. Сталося це під час виконання бойового завдання, сказав речник бригади Євген Ракіта.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розкрили подробиці про авіатрощу з Мі-8 на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі