пʼятниця, 19 травня 2023 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ прориваються під Бахмутом, але окупанти намагаються повернути втрачене – Маляр

ЗСУ прориваються під Бахмутом, але окупанти намагаються повернути втрачене – Маляр
У самому Бахмуті тривають бої у південно-західній частині. Фото: pravda.com.ua

Українські військові просуваються на околицях під Бахмутом Донецької області.

Звільнення флангів дається нелегко, а окупанти намагаються повернути втрачені позиції. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в телемарафоні "Єдині новини" 19 травня, передає Gazeta.ua.

"У передмісті ми продовжуємо активні дії – це північ і південь. Вчора давала інформацію на скільки ми там просунулися. З одного боку, це здається невелика відстань. Ми говорили про приблизно 20 квадратних кілометрів. І вчора ми назвали дані по обох флангах: по одному десь 500 м, а по іншому близько 1 кілометра", – сказала Маляр.

Вона зазначила, що на Бахмутському напрямку тривають запеклі бойові дії. Просування українським військовим дається нелегко, оскільки окупанти зосередили велику кількість своїх сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут: у ЗСУ спростували російські фейки

"Треба розуміти вартість цього просування. Там надзвичайно складно виконувати бойові завдання, тому що ворог сконцентрував величезну кількість своїх зусиль. Там кожен метр – це як 10 кілометрів просування в інших умовах", – наголосила Маляр.

За її словами, окупаційні війська намагаються повернути звільнені Силами оборони позиції. Проте захисники відбивають атаки ворога. У самому Бахмуті тривають бої у південно-західній частині.

"Ми розділяємо цю ситуацію: місто і передмістя. Що стосується самого Бахмуту. В основному зараз точаться бої на південно-західній частині. Але ми цю частину контролюємо станом на зараз і ворогу не вдається здійснити його плани. Тобто атаки тривають і наші ці атаки відбивають", – підсумувала Маляр.

Українські війська перехопили тактичну ініціативу та досягли тактично значних успіхів в районі Бахмута 18 травня, повідомив американський Інститут вивчення війни. За його оцінками, відповідні операції українських сил є продовженням локальних контрнаступів, які вони проводять вже кілька днів, але не початком нової великої компанії.

Засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин звинуватив російські війська у здачі 570 м території на північ від Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ прориваються під Бахмутом, але окупанти намагаються повернути втрачене – Маляр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі