пʼятниця, 19 травня 2023 06:25

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ під Бахмутом досягли тактично значних успіхів – ISW

ЗСУ під Бахмутом досягли тактично значних успіхів – ISW
Україна перехопила тактичну ініціативу в районі Бахмута – ISW. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Українські війська перехопили тактичну ініціативу та досягли тактично значних успіхів в районі Бахмута на Донеччині 18 травня.

Відповідні операції українських сил є продовженням локальних контрнаступів, які вони проводять вже кілька днів, але не початком нової великої компанії, повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики відзначили, що кілька російських військкорів стверджують, що українські сили прорвалися через російські лінії оборони на південь і південний захід від Іванівського (6 км на захід від Бахмута) і на північний захід від Кліщіївки (6 км на південний захід від Бахмута).

Військкори також стверджують, що російські сили відступили з позицій на північ від Сакко і Ванцетті (15 км на північ від Бахмута) на позиції на південь від цього села, але українські війська в це село ще не входили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ перехопили ініціативу під Бахмутом: свіжі карти війни

ISW нагадав, що засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин звинуватив російські війська у здачі 570 м території на північ від Бахмута.

В ISW відзначили, що заяви Пригожина відповідають заявам заступника міністра оборони Ганни Маляр про те, що українські війська просунулися на 500 м на північ від Бахмута і на 1 тис. м на південь від Бахмута.

Речник Східних сил полковник Сергій Череватий заявив, що за 18 травня українські війська просунулися на 1,7 тис. м. Водночас 3-а окрема штурмова бригада повідомила, що контратаки її бійців розширили український виступ в районі Бахмута до 2 тис. м в ширину і 700 м в глибину.

"Обмежений характер наступальних операцій "Вагнера" в Бахмуті порівняно з локальними українськими контратаками підкреслює втрату російської ініціативи в цьому районі", – заявили в ISW.

Російські та українські офіційні особи визнали продовження українських контратак під Бахмутом на Донеччині 17 травня.

Попри обмежений характер цих наступів, російські війська втрачають ініціативу в районі Бахмута. Такого висновку дійшов американський Інститут вивчення війни.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ під Бахмутом досягли тактично значних успіхів – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі