субота, 06 квітня 2024 11:53

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ мають тактичний успіх на двох напрямках - Сирський про ситуацію на фронті

ЗСУ мають тактичний успіх на двох напрямках - Сирський про ситуацію на фронті
Збройні сили України мають певний тактичний успіх на двох напрямках. Фото: Генштаб

Збройні сили України мають певний тактичний успіх на Куп'янському та Лиманському напрямках.

На інших ділянках фронту ситуація напружена, точаться важкі бої. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Telegram.

Сирський зазначив, що ворог намагається вийти на адміністративний кордон Донецької області, використовуючи перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах.

Вдень і вночі окупанти ведуть наступальні дії за підтримки бронетехніки. На окремих напрямках загарбники намагаються вести штурмові дії в пішому порядку, хвилями, від взводу до роти, інколи батальйону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні окупантів та десятки одиниць техніки: Генштаб ЗСУ озвучив втрати РФ за добу

"Особливо складна обстановка склалася на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському - в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському - в районі Новомихайлівки", - повідомив Сирський.

Він підкреслив, що Часів Яр залишається під контролем ЗСУ. Спроби противника прорватися до міста були невдалими.

На Лиманському, Оріхівському та Херсонському напрямках обстановка також залишається напруженою. У районі Кринок на лівому березі Дніпра окупанти намагаються витіснити наші війська з плацдарму.

"Водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках ми маємо і певний тактичний успіх", - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Протягом доби на фронті в Україні відбулося 80 бойових зіткнень.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох засобах протиповітряної оборони, п'яти артилерійських засобах, одному пункту управління, одному пункту управління БпЛА, трьох районах зосередження озброєння та військової техніки та одному іншому важливому об'єкту ворога. Про це вранці 6 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та одному зенітно-ракетному комплексу противника.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ мають тактичний успіх на двох напрямках - Сирський про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі