субота, 06 квітня 2024 08:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на ранок 6 квітня: головне зі зведення

Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на ранок 6 квітня: головне зі зведення
Протягом доби на фронті в Україні відбулося 80 бойових зіткнень. Фото: Генштаб

Протягом доби на фронті в Україні відбулося 80 бойових зіткнень.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по двох засобах протиповітряної оборони, п'яти артилерійських засобах, одному пункту управління, одному пункту управління БпЛА, трьох районах зосередження озброєння та військової техніки та одному іншому важливому об'єкту ворога. Про це вранці 6 квітня повідомив Генштаб ЗСУ.

Водночас авіація Сил оборони завдала ударів по 11 районах зосередження особового складу та одному зенітно-ракетному комплексу противника.

Загалом, ворог завдав 14 ракетних та 107 авіаційних ударів, здійснив 137 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Вночі, російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 32 БпЛА типу Shahed. Силами та засобами протиповітряної оборони 28 ударних БпЛА було знищено. Під ранок ворог запустив крилаті ракети різних типів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах повідомили деталі масованої атаки РФ 6 квітня: що збила ППО

На Куп'янському напрямку протягом минулої доби ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими воїнами відбито три атаки противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито понад 16 атак в районах населених пунктів Андріївка, Зеленопілля, Кліщіївка, Новий, Спірне, Іванівське Донецької області.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 22 атаки в районах населених пунктів Бердичі, Уманське, Невельське, Первомайське, Яснобродівка, Семенівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку в районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Георгіївка, Костянтинівка Донецької області ворог 20 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку відбито одну невдалу спробу атакувати позиції наших військ в районі населеного пункту Старомайорське Донецької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив 16 безуспішних атак позицій наших військ.

Станом на ранок суботи, 6 квітня, втрати Росії у війні в Україні за добу складають 790 окупантів, крім того, ЗСУ знищили 38 ББМ та 41 артсистему.

Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення складає вже 446 690 військових, повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Генштаб доповів про ситуацію на фронті станом на ранок 6 квітня: головне зі зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі