вівторок, 23 квітня 2019 10:32

Зрадника України ув'язнили на 8 років

Автор: Fb/ООС
  Суд визнав громадянина П. винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України
Суд визнав громадянина П. винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України

Військовослужбовці одного з підрозділів ЗСУ на лінії зіткнення з окупованими територіями затримали учасника збройних формувань Російської Федерації. Це трапилося у грудні 2018-го, повідомляє прес-центр штабу ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецпризначенці вчилися захоплювати судна

У вересні 2014-го громадянин П., мешканець Горлівки на Донеччині, добровільно влаштувався на службу в ДНР. Перебуваючи на посаді оператора ПТКР у складі 3 бригади "народної міліції "Беркут", брав активну участь у бойових діях на боці російських окупантів проти сил АТО. У складі підрозділу захоплював Дебальцеве, служив на блокпостах "Калинівка – Радгосп Горлівський", "Кондратіївський терикон" і "Зайцеве, зупинка".

Під час одного з вогневих контактів у жовтні 2016-го громадянин П. зазнав поранення, його комісували за станом здоров'я. У червні 2018-го знову влаштувався до одного з підрозділів збройних формувань Російської Федерації кулеметником, брав участь у обстрілах позицій підрозділів Об'єднаних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Земля горить під ногами окупантів": бійці "Азову" знищили ворожу БМП

Днями Слов'янський міський суд Донецької області визнав громадянина П. винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України та ухвалив рішення засудити його до 8 років позбавлення волі.

"Командування Об'єднаних сил вважає: за злочинні дії треба відповідати як перед українським народом, так і перед чинним законодавством України", — йдеться у повідомленні.

У місті Щастя на Луганщині українським представникам передали 60 громадян України, які перебували у пенітенціарних установах Луганської області та на момент окупації Донбасу були затримані або відбували покарання за скоєні злочини.

Зараз ви читаєте новину «Зрадника України ув'язнили на 8 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі