неділя, 11 серпня 2024 14:54

Знищений Бахмут показали з супутника
3

Розвідка Великої Британії показала масштаби руйнувань у Бахмуті Донецької області.

Міноборони Великої Британії написало у Twitter, що внаслідок вторгнення російських окупантів були пошкоджені та зруйновані цивільні об'єкти, зокрема школи.

"Під час російського наступу з метою захоплення Бахмута інтенсивні бої та невибірковий обстріл будівель призвели до значних руйнувань по всьому місту. Школи, вокзали та житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура були пошкоджені, а в деяких випадках зруйновані", - йдеться у заяві.

Росіяни знищили інфраструктуру Бахмута
Фото: x.com/DefenceHQ
Росіяни знищили інфраструктуру Бахмута
Росіяни знищили інфраструктуру Бахмута

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бетонний привид - Бахмут показали з повітря

Опублікували супутникові фото, на яких зафіксовані серйозні руйнування. Серед них стадіон, школа та залізничний вокзал у Бахмуті.

До нападу РФ Бахмут процвітав і мав розвинену інфраструктуру. Населений пункт славився виробництвом ігристого вина та соляними шахтами. Це було одне з найрозвиненіших промислових міст Донбасу. До війни там проживало близько 70 тис. осіб.

Хоча з 2014 року лінія фронту знаходилася досить близько до Бахмута, місто, як і раніше, продовжувало повноцінно жити та розвиватися. На відео, знятому до однієї з річниць заснування Бахмута, місто наповнене життям та зеленими насадженнями.

Зараз ви читаєте новину «Знищений Бахмут показали з супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі