понеділок, 02 листопада 2020 17:59

Жителі Донбасу матимуть доступ до пенсій та паспортів

Жителі Донбасу матимуть доступ до пенсій та паспортів
Відновлення КПВВ "Щастя". Фото: pressjfo.news

Україна запустить сервісний хаб для надання банківських, пенсійних та інших послуг жителям окремих районів.

Центр запустять із відкриттям контрольного пункту в'їзду-виїзду (КПВВ) в Щасті Луганської області, повідомляють у пресслужбі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України працює над створенням на усіх КПВВ універсальних сервісних хабів, де громадяни України як з підконтрольних, так і з тимчасово окупованих територій зможуть отримати широкий спектр адміністративних послуг, скористатися соціальними програмами, у тому числі - медичними, такими як "Доступні ліки", - йдеться у повідомленні.

У сервісному центрі жителі зможуть отримати безоплатну правову допомогу стосовно доступу до пенсій та інших виплат, проблем із трудовими книжками. Також зможуть отримати свідоцтво про народження або смерть на території ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зроблять українців рабами - Росія висунула умови миру на Донбасі

У хабі надаватимуться банківські послуги, довідки, проводитиметься виплата недоотриманої пенсії у зв'язку зі смертю, оформлення допомоги на поховання, електронних пенсійних посвідчень.

Також у середині листопада жителі окупованих територій зможуть отримати там паспорт громадянина України та закордонний паспорт. Водії матимуть змогу зареєструвати авто і обміняти права, а батьки отримають доступ до сервісу "єМалятко" щодо державної допомоги.

27 жовтня на КПВВ "Щастя" були завершені роботи щодо укладення асфальтового покриття на автомобільному шляху Старобільськ - Луганськ - Красний Луч - Макіївка - Донецьк. КПВВ в Золотому та Щасті планують відкрити 10 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Жителі Донбасу матимуть доступ до пенсій та паспортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі