неділя, 11 квітня 2021 12:32

Зеленський намагався зв'язатися з Путіним після загибелі військових - Арестович

Зеленський намагався зв'язатися з Путіним після загибелі військових - Арестович
Після загибелі військових під Шумами Зеленський намагався зідзвонитись з Путіним. Фото: Reuters

Речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що президент Володимир Зеленський намагався поговорити з президентом РФ Володимиром Путіним після загибелі українських воїнів під Шумами на Донбасі.

"Після 26 березня, коли загинули відразу 4 військовослужбовці та двох було поранено, президент Зеленський намагався провести консультації зі всіма лідерами, враховуючи Путіна. Путін відмовив", - сказав Арестович, передає "Радіо свобода".

Переговори тоді вдалося провести з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлеркою ФРН Ангелою Меркель, припускає він. Арестович додав, що цей факт варто з'ясувати у пресслужби президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ТКГ розповіли, скільки заручників утримують на Донбасі

Наступного дня російська сторона озвучила, що не бачить потреби у розмові.

На терміновому засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на словах підтвердили відданість режиму припинення вогню, але відповідну письмову заяву не ухвалили.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський намагався зв'язатися з Путіним після загибелі військових - Арестович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі