середа, 13 липня 2022 19:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Збройні сили України зупинили загарбників на Донбасі

Збройні сили України зупинили загарбників на Донбасі
Росіяни намагалися штурмувати у кількох місцях на Донбасі. Фото: eastnews.ua

Українські військові звели нанівець спроби російських окупантів штурмувати в напрямках Веселої Долини, Яковлівки та Вершини на Бахмутському напрямку.

Окупанти з втратами відійшли. Розвідку боєм в районі Покровського росіяни теж провалили, повідомляє Генштаб у зведенні.

Захисники також успішно відбили та відігнали окупантів біля Іванівки та Долини на Слов'янському напрямку. Окупантів відігнали назад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські розвідники назвали наступну ціль Путіна на Донбасі

Там противник бив зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Тетянівка, Донецьке, Райгородок, Долина, Дібрівне, Курулька, Мазанівка, Вірнопілля, Гусарівка, Чепіль, Велика Комишуваха, Краснопілля та інших. З літака стріляв поблизу Мазанівки.

На Краматорському напрямку активних бойових дій ворога не було. Обстрілював зі ствольної артилерії та мінометів райони Миколаївки, Кривої Луки, Сіверська, Серебрянки, Верхньокам'янського та Івано-Дар'ївки. Авіаційні удари зафіксували біля Спірного.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли зі ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Виїмка, Берестове, Білогорівка, Соледар, Бахмутське, Покровське, Бахмут, Опитне, Весела Долина, Вершина, Травневе, Вуглегірська ТЕС, Кодема, Торецьк, Шуми, Майорськ і Зайцеве. Був авіаційний удар неподалік Вершини.

Втрати російських окупантів в Україні на 13 липня становлять 37 570 осіб.

12 липня ще 100 загарбників поповнили лави "200-х", повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Найбільших втрат ворог зазнав на Миколаївському напрямку. Дані уточнюють", – йдеться в повідомленні.

5 липня окупанти масовано обстріляли Слов'янськ. Ворог гатив по центру та півночі міста. Вадим Лях закликав місцевих жителів виїжджати з міста, доки це можна зробити безпечно. Українські захисники тримають оборону, однак обстріли посилюються. Наступною ціллю ворога будуть Слов'янськ, Краматорськ і Бахмут.

Росіянам важливо захопити Слов'янськ, бо там розташований водозабір для усього Донбасу. Його необхідно захопити, щоб подати воду до Маріуполя, пояснив військовий експерт Олег Жданов.

Якщо загарбники не візьмуть це місто, то вся їхня "спецоперація" із захоплення Донбасу зведеться нанівець, каже він.

Зараз ви читаєте новину «Збройні сили України зупинили загарбників на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі