вівторок, 28 травня 2019 14:42

Заступник глави АП розповів, що буде з Мінськими угодами

Заступник глави АП розповів, що буде з Мінськими угодами
Фото: Синиця Олександр/УНІАН

Україна та Німеччина готові тісно співпрацювати щодо Мінських домовленостей, а також щодо двосторонніх питань.

Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Вадим Пристайко, повідомляє "Укрінформ".

Він зустрічався з держсекретарем Федерального міністерства закордонних справ і з радником із зовнішньополітичних питань канцлерки Ангели Меркель.

"Це була гарна якісна розмова, довга. Ми обговорили ініціативи, які зараз є у президента Зеленського. Саме для того, щоби розвинути їх у практичному руслі, мене сюди і відправили. Це саме частина домовленостей двох лідерів, що їх радники зустрінуться ближчим часом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Служу Батьківщині": Муженко вперше прокоментував звільнення

Пристайко запевнив, що Німеччина "безумовно, буде однією з перших країн", які відвідає з візитом новий президент. Але дата ще неузгоджена. Він також підкреслив, що телефонна розмова з Меркель була одним із перших телефонних контактів Зеленського не вітальних, а саме предметних.

"Щодо перспектив зустрічі у "Нормандському форматі", то така зустріч на найвищому рівні доцільна лише тоді, коли є готові досягнення, а не лише для того, щоби перезапустити щось", - зауважив заступник глави АП.

І додав, що Київ задекларував свою готовність відновлювати роботу в Мінському процесі.

27 травня Верховний головнокомандувач ЗСУ, президент України Володимир Зеленський мав першу робочу поїздку на Луганщину. Там оглянув позиції військових у Станиці Луганській і Щасті. З 2015-го там не ведуться бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Заступник глави АП розповів, що буде з Мінськими угодами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі