вівторок, 28 травня 2019 13:00

"Служу Батьківщині": Муженко вперше прокоментував звільнення

"Служу Батьківщині": Муженко вперше прокоментував звільнення
Віктор Муженко склав повноваження. Фото: Соцмережі

Віктор Муженко склав повноваження Головнокомандувача Збройних сил України.

Він написав рапорт та опублікував підписаний документ у Facebook.

"У Збройних силах за цей час сформувався кастовий дух або латиною Esprit de corps. Він заснований на почутті вірності Україні, належності до сильної армії, на святому обов'язку захищати націю, прагненні служити українському народу", - пише він.

Муженко написав, як 2014-го російська агресія змінила українську армію та як він приступив до служби у нових для всієї країни умовах.

"Зберігаємо й надалі здобутий у боях за Україну кастовий дух, згуртованість та єдність. Довіряйте авторитетним командирам, бойовим побратимам, як своїм рідним і близьким людям", - написав він.

Також побажав новому Головнокомандуючому ЗС України удачі та написав, що сподівається на зміцнення єдності в армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це танк?" - як мережа відреагувала на першу поїздку Зеленського на фронт

"Висловлюю вдячність усім без винятку, від солдата до генерала, кожному громадянину України, хто допомагав армії, за те, що мав честь бути разом із вами у ці буремні для держави часи і відчував вашу підтримку. Ми гідно виконували свій громадянський обов'язок, захищаючи свободу і незалежність України. Я дякую Богові та долі, що служив і командував найкращими воїнами у світі", - додав він.

Також написав про цінності, які усвідомив за цей час.

"Найголовніше, що я усвідомив за час служби в армії, – це честь армійського офіцера. Для мене вона означає бути вірним нації, любити військову справу, поважати підлеглих і бути прикладом для них", - додав генерал.

"Служу і буду вірним тільки Батьківщині, її народу і своїм бойовим побратимам. Слава Україні! Честь маю", - підсумував він.

21 травня президент України Володимир Зеленський звільнив із посади начальника Генерального штабу Віктора Муженка, призначивши на його місце генерал-лейтенанта Руслана Хомчака.

Хомчак обіймав посаду першого заступника командувача Сухопутних військ України, командира оперативного командування "Південь". Із лютого 2017-го і до призначення начальником Генштабу ЗСУ був головним інспектором Міністерства оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Служу Батьківщині": Муженко вперше прокоментував звільнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі