середа, 22 травня 2019 12:35

"Зеленський не вивчив уроки Іловайська" - доброволець про нового керівника Генштабу

"Зеленський не вивчив уроки Іловайська" - доброволець про нового керівника Генштабу
Євген Дикий: З одного боку призначення Хомчака - це стабільність і гарантія того, що не буде відкату тих позитивних явищ, що встигли зробити. З іншого - не варто очікувати якихось радикальних позитивних зрушень. Фото: 24News

Призначення Руслана Хомчака на посаду керівника Генштабу чітко показує, що у самій команді Володимира Зеленського немає нікого з достатньою військовою компетенцією.

Говорить у коментарі для Gazeta.ua Євген Дикий, учасник АТО, науковець, публіцист.

"Вони зробили ставку на те, щоб лишити усе, як було. Залишити персонально Муженка було б неправильно з політичної точки. Це йшло б у розріз із ідеєю привести нові обличчя до влади. Треба було усіх поміняти. Але на практиці Хомчак - нова людина зі старої команди. Він близький соратник колишнього начальника Генштабу. Усі вони - радянські генерали. Спільно несуть відповідальність як за позитивні зміни в армії за ці 5 років, так і за негативні. Так і не змогли реформувати верхні ланки військового керівництва, впровадити стандарти НАТО в армію. З одного боку, призначення Хомчака - це стабільність і гарантія того, що не буде відкату тих позитивних явищ, що встигли зробити. З іншого - не варто очікувати якихось радикальних позитивних зрушень", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто такий Руслан Хомчак: біографія нового начальника Генштабу

Хомчак разом із Муженком несуть відповідальність за трагічні події під Іловайськом, нагадує військовий.

"Питання "чи могли вони зробити краще" - дуже складне. Але іноді вони віддавали дуже непрофесійні накази. Зеленський на дебатах закидав Порошенкові, що за ці події ніхто не покараний. Зараз бачимо, що для нового президента та його команди є велика різниця між тим, що продається виборцям, і реальною політикою. Використовувати Іловайськ, щоб "завалити" Порошенка, - це вигідна й проста справа. Але реально винести уроки з цієї трагедії та щось змінити у вищій ланці керівництва армією новий президент неготовий", - додає Євген Дикий.

21 травня президент України Володимир Зеленський призначив генерал-лейтенанта Руслана Хомчака начальником Генерального штабу - головнокомандувачем Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський не вивчив уроки Іловайська" - доброволець про нового керівника Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі