пʼятниця, 24 квітня 2020 20:41

Зараз найкращий час для Росії піти з Донбасу

Зараз найкращий час для Росії піти з Донбасу
Зараз найкращий час для Росії піти з Донбасу. Фото: REURTERS

Експосол США в Україні Джон Гербст вважає, що пандемія коронавірусу – найкращий час для Росії піти з Донбасу.

Про це він заявив під час дискусії на Київському безпековому форумі, пише 24 канал.

За його словами, зараз саме той момент, коли на Заході бодай частина людей розуміє, що настав час зупинити агресію РФ на Донбасі.

"Росіяни хочуть, щоб Крим був частиною Росії, але у них немає схожого інтересу до Донбасу. Це просто зайві економічні витрати для Росії та політичні втрати для Путіна. Тож рано чи пізно їм доведеться піти з Донбасу на умовах суверенітету України", – підкреслив Гербст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкцій із Росії не знімуть, але нових не буде

Експосол навів два найважливіші аргументи на підтримку своєї думки. Перший – це пандемія коронавірусу, другий – економічний.

"Пандемія спричинила різке падіння попиту на нафту. Російська економіка залежить від вуглеводню", – сказав дипломат.

І пригадав, що СРСР розвалився після майже 10 років низьких цін на нафту, а Росія напала на Грузію у 2008-му та Україну у 2014-му, коли ціна на нафту була вищою 100 доларів за барель.

"Тоді Кремль чітко відчував, що ресурсів їм цілком вистачає. Тож цей час може бути початком справжньої дискусії у Москві щодо цього всього", – наголосив Гербст.

"Нормандський" формат може бути розширено за рахунок долучення США. Про це сказав колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор на Київському безпековому форумі.

Зараз ви читаєте новину «Зараз найкращий час для Росії піти з Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі