четвер, 23 березня 2023 14:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Запеклі бої точаться на декількох напрямках: свіжа карта війни в Україні

Російські війська продовжують наступальні дії на сході України.

Активні бої точаться на декількох напрямках. Проте значного просування противника не фіксують. Про це свідчить карта бойових дій на 22 березня, яку оприлюднило міноборони Великої Британії у Twitter.

Згідно з даними карти, запеклі бойові дії тривають у Донецькій та в Луганській областях.

Окупанти намагаються атакувати на трьох напрямках. Епіцентром бойових дій залишається Бахмут. Також бої точаться біля Авдіївки, яку окупанти намагаються оточити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО назвали строк, за який вирішиться результат війни

На Лимансько-Куп'янському тривають артилерійські бої. На цьому напрямку, згідно з заявами українських військових, росіяни найчастіше використовують броньовану техніку.

На інших ділянках фронту активних бойових дій не фіксують. Водночас противник продовжує завдавати ударів по мирних населених пунктах вздовж лінії фронту, зокрема у Харківській, Запорізькій та Херсонській областях.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Карта бойових дій в Україні на 23 березня від британської розвідки
Карта бойових дій в Україні на 23 березня від британської розвідки

Сили оборони півдня намагаються зачистити від окупантів 30-кілометрову зону на лівобережжі Дніпра. Роблять це в рамках контрбатарейної боротьби, повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк 23 березня.

На ранок 23 березня противник веде наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках, на інших – обороняється, повідомив Генеральний штаб.

22 березня Силами оборони відбито 83 ворожих атаки на східній ділянці фронту.

На Бахмутському напрямку ворог втрачає значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки, але не зупиняє наступу.

Зараз ви читаєте новину «Запеклі бої точаться на декількох напрямках: свіжа карта війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі