середа, 10 березня 2021 07:51

Загострення на Донбасі: 21 обстріл за добу, окупанти накрили ЗСУ мінами 120-го калібру

Загострення на Донбасі: 21 обстріл за добу, окупанти накрили ЗСУ мінами 120-го калібру
Обстановка в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована українськими воїнами. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Протягом минулої доби, 9 березня, у районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 21 раз порушили режим припинення вогню.

У районі Красногорівки, Пісків, Новозванівки, Золотого-4 та Опитного війська окупанта обстрілювали позиції наших підрозділів із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120 мм та 82 мм калібрів, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, розповіли в штабі ООС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагається змусити Україну розмовляти із сепаратистами - Єрмак

У передмісті Авдіївки, селищ Лебединське та Південне противник здійснив прицільний обстріл українських позицій з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Неподалік Троїцького, Пищевика та Залізного російські загарбники відкривали вогонь з ручних та станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А також було помічено облаштування противником інженерних позицій в напрямку селища Троїцьке.

"На обстріли противника наші воїни відкривали вогонь у відповідь. Бойових втрат серед наших військових немає", - сказано в повідомленні.

Станом на 7:00, 10 березня, обстрілів не зафіксовано.

У разі порушення режиму припинення вогню на Донбасі з боку бойовиків в Україні не залишиться варіантів, крім як відкривати вогонь. Глава української делегації ТКГ Леонід Кравчук поклав усю відповідальність за порушення мирних домовленостей на незаконні збройні угруповання.

Зараз ви читаєте новину «Загострення на Донбасі: 21 обстріл за добу, окупанти накрили ЗСУ мінами 120-го калібру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі