середа, 10 березня 2021 07:18

Росія намагається змусити Україну розмовляти з сепаратистами - Єрмак

Росія намагається змусити Україну розмовляти з сепаратистами - Єрмак
Росія блокує роботу ТКГ щодо Донбасу, намагаючись ввести в переговори представників бойовиків ОРДЛО. Фото: unian.ua

Росія продовжує блокувати нормальну роботу Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі.

Натомість намагається ввести в переговори представників бойовиків ОРДЛО. Про це розповів голова Офісу президента Андрій Єрмак під час онлайн-дискусії на тему "Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік", передає "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Режим тиші - все. Військові дзеркально відповідатимуть на обстріли окупантів

"Заблокована робота не тому, що ТКГ не зустрічається. Відеоконференції проводяться кожні два тижні, і Україна готова працювати 24 години на добу. Але кожного разу намагаються змусити нас почати діалог щодо включення сепаратистів, які запрошені, але не є стороною ТКГ", – пояснив Єрмак.

Київ не вестиме жодних переговорів із сепаратистами, підкреслив голова ОП. І українська делегація у ТКГ категорично проти того, щоб вони ставали стороною переговорів. Стороною повинна бути Росія, всі партнери повинні нагадувати про це.

Член української делегації Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Сергій Гармаш вважає, що в України є можливість повернути контроль над окремими районами Донецької та Луганської областей протягом найближчого десятиліття. Наше завдання - просто створювати умови, коли Росія може захотіти вийти, тобто постійно цілеспрямовано послабляти ворога на всіх фронтах і використовувати ті геополітичні можливості, які час від часу виникають і є зараз.

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається змусити Україну розмовляти з сепаратистами - Єрмак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі