четвер, 02 листопада 2017 11:37

"Забери эту фигню" - водій хотів переїхати ветерана АТО

"Забери эту фигню" - водій хотів переїхати ветерана АТО
На фото- ветеран АТО Володимир Янович, якого маршрутчик спочатку відмовився перевозити, а потім намагався переїхати

Водії маршруток й таксі відмовляються возити бійців АТО за посвідченнями учасника бойових дій і погрожують їм розправою.

1 листопада водій маршрутки у місті Кривий Ріг Дніпропетровської області відмовився везти ветерана АТО й намагався переїхати чоловіка машиною, коли той зробив зауваження, повідомляє "Перший Криворізький".

"Сьогодні вдень о 13:55 на кінцевій зупинці сів у маршрутку №28 з номерами АЕ 5560 АА. Показую посвідчення учасника бойових дій. Водій відповідає: "Убери от меня эту фигню". Не витримав і попросив зупинити маршрутку. Вийшов і почав знімати його на мобільний телефон. Тоді він спробував наїхати на мене машиною. Пасажири весь час мовчали", - розповів Володимир Янович. Служив у 93-й бригаді з квітня 2014 по кінець березня 2015 року. Півтора роки працював у патрульній поліції.

Грубити учасникам АТО дозволяють собі і таксисти. Гранатометницю добровольчого батальйону "Донбас" і журналістку Леру Бурлакову таксист у Києві висадив з авто посеред вулиці. Таксі ветеранка АТО викликала, аби завезти до лікарні бойового побратима з черепно-мозковою травмою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скільки ми вас годувати можемо?" - в столиці стався скандал з вдовою бійця АТО

" І, слово за слово, оскільки дорогою ми говорили про АТО, примудрилися дуже розійтися у поглядах на цю війну з таксистом, який нащось вліз у розмову. Втім, Донбас - не та тема, на яку я можу завжди говорити спокійно, та й не тільки я… Коротше, зрештою таксист зупинився просто посеред дороги: "Ну все, мовляв, далі я вас не повезу. Виходьте".

Я собі уявила цю вечірню вулицю, побратима, що ледь ходить, спроби з'ясувати, що то за вулиця і який тут номер будинку, ще десять дзвінків у таксі, ще десять "на жаль, у вашому районі вільних машин немає", ще годину очікування… Ніби взяла себе в руки. І ніби дуже спокійно, буквально у кількох словах, пояснила таксисту, що "Нє, мужик, про що б ми тут не теревенили і не сперечалися - кожен з нас буде далі виконувати свою роботу. Наша робота зараз – воювати, що б особисто ти про це не думав. Твоя – зараз мовчки довезти нас до лікарні. І ти нас довезеш", - написала на сторінці у Facebook Бурлакова.

Після зауваження таксист мовчки довіз ветеранів АТО до лікарні.

4 вересня у Кропивницькому зафіксували черговий випадок хамської поведінки водія маршрутного таксі. Водій почав голосно говорити: "Чмошники-атошники. Я його туди не посилав. Усі нерви мені витріпають".

Зараз ви читаєте новину «"Забери эту фигню" - водій хотів переїхати ветерана АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі