вівторок, 08 серпня 2023 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ прорвали лінію оборони росіян на Таврійському напрямку

ЗСУ прорвали лінію оборони росіян на Таврійському напрямку
ЗСУ прорвали першу лінію оборони російських окупантів на Таврійському напрямку. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна здобула успіхи на Таврійському напрямку.

Артилерійські підрозділи Сил оборони протягом доби виконали 1508 вогневих завдань, повідомив 8 серпня командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

"За останню добу втрати ворога вбитими, пораненими та полоненими склали 256 осіб (ліквідовані – 94, поранені – 162). Знищено 18 одиниць військової техніки противника. Зокрема, три ББМ, вісім артилерійських систем та мінометів, вертоліт Ка-52 "Алігатор", дрон, чотири одиниці автомобільної техніки та радіолокаційну станцію "Ястрєб АВ", – сказав він.

Також було знищено вісім складів боєприпасів ворога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зазнають невдач на східному фронті

Збройні сили України на Таврійському напрямку вже зайшли на першу лінію оборони російських окупантів, заявив водночас заступник командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" зі стратегічних комунікацій Сергій Кузьмін в ефірі телемарафону у вівторок, передає Gazeta.ua.

"Ми вже зайшли на першу лінію окупантів. Вона дуже складна, але наші військові продавлюють її, ми рухаємося вперед. Цей рух дещо уповільнений мінними загородженнями та нестачею у нас авіації", – додав Кузьмін.

Українська розвідка активізувалася у Херсонській області, звідки росіяни у спробі відбити безперервні українські атаки перекидають підрозділи ВДВ під Роботине на Запоріжжі. Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). Бої на Донбасі тривають.

7 серпня Збройні сили України здійснили обмежені наземні атаки вздовж лінії Куп'янськ-Сватове. Вони не зробили жодних підтверджених або заявлених наступів. Міноборони Росії стверджує, що російські сили відбили українські атаки біля Синьківки у 8 км на північний схід від Куп'янська) та Стельмахівки в 15 км на північний захід від Сватового. Підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії (Західний військовий округ РФ) нібито відбили українську атаку поблизу Новоселівського в 16 км на північний захід від Сватового.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ прорвали лінію оборони росіян на Таврійському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі