неділя, 24 січня 2021 15:05

Враження, що їм привезли папку з-за поребрика й переклали – Марків про італійський суд

Італійський уряд визнав, що Крим анексований Росією, на Донбасі – агресія РФ. А суддя в італійській Павії – ні, говорить в інтерв'ю журналу "Країна" військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Марків.

Називає мотиваційну частину його засудження до 24 років тюрми найбезглуздішим фейком російської пропаганди.

"Для тієї судді в Україні йде громадянська війна, Росії там немає, сепаратисти захищали журналістів та мирних жителів, наші війська – каральні угруповання. Досі кажуть, що я - не військовий за контрактом, а парамілітарі – напіввійськовий. Звинуватили у вбивстві, скоєному з групою осіб. Таке враження, що їм привезли папку з-за поребрика й переклали італійською.

Автор: Тарас ПОДОЛЯН
  Нацгвардієць Віталій Марків: “Хотів одягнути форму - мене судили нібито за військові злочини, але як цивільного. Сказали: не положено, ти бандит. Вирішив: не можу бути у формі – буду у вишиванці. Їх бісила і вона, і вітання "Слава Україні!"
Нацгвардієць Віталій Марків: “Хотів одягнути форму - мене судили нібито за військові злочини, але як цивільного. Сказали: не положено, ти бандит. Вирішив: не можу бути у формі – буду у вишиванці. Їх бісила і вона, і вітання "Слава Україні!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це політичний процес. Італія зганьбилась як демократична європейська держава"

Хотів одягнути форму. Мене судили нібито за військові злочини, але як цивільного. Сказали: не положено, ти бандит. Вирішив: не можу бути у формі – буду у вишиванці. Їх бісила і вона, і вітання "Слава Україні!" Називали неонацистським. Це писала їхня преса. Подумав: ага, "Слава Україні!" – матимете щоразу."

Розмову з бійцем Національної гвардії України Віталієм Марківим читайте у журналі "Країна" від 21 січня 2021 року.

3 листопада апеляційний суд Італії визнав українського нацгвардійця Віталія Марківа не причетним до загибелі італійського кореспондента Андреа Роккеллі 2014-го на Донбасі. І скасував вирок у 24 роки в'язниці. Таким чином суд задовольнив клопотання захисту українського військового. На це рішення він чекав понад 3 роки.

4 листопада Марків повернувся у Київ. Продовжив службу у Нацгардії. Відновлюється на третьому курсі університету МВС.

Зараз ви читаєте новину «Враження, що їм привезли папку з-за поребрика й переклали – Марків про італійський суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі