вівторок, 03 січня 2023 12:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Воював з "вагнерівцями": ЗСУ ліквідували ватажка кілерів, засудженого до 25 років в'язниці

Воював з "вагнерівцями": ЗСУ ліквідували ватажка кілерів, засудженого до 25 років в'язниці
Андрія Бережних (Бородич) під час допиту у РФ в 2011 році. Фото: КП

Українські воїни знищили лідера організованого злочинного угрупування (ОЗУ) кілерів із Саратовської області Росії Андрія Бережних.

Росіянин воював проти України у складі приватної військової компанії "Вагнер". Про це повідомив російський правозахисний портал Gulagu.net і Telegram-канал ВЧК-ОГПУ.

Бережних скоїв сім убивств і 10 замахів на вбивство. На війну в Україну його завербував власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин.

"Вже в колонії його завербували в ПВК "Вагнер" і відправили до зони СВО на територію України. Там він брав участь у бойових діях і був убитий", – пишуть у Telegram.

За даними ВЧК-ОГПУ, Бережних організував організоване злочинне угруповання, що займалося тероризуванням підприємців російського Балакова із середини 1990-х.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сватовому знищили склад окупантів

ОЗУ Бережних усувало конкурентів, а також убивало "з помсти й особистих неприязних стосунків". Кілери мали на озброєнні автомати Калашнікова, пістолети, гранатомет, мисливські рушниці, гранати й вибухівку.

Окрім низки вбивств та замахів, учасникам ОЗУ інкримінували заподіяння шкоди майну потерпілих у сумі майже 489,5 тис. руб. Перші три доведені вбивства Бережних скоїв ще 1994 року.

У січні 2011 року кілера затримали, а через рік запроторили за ґрати на 25 років, хоча прокуратура просила для нього довічне. Бережних вийшов з колонії, підписавши контракт з ПВК "Вагнер".

"Рідним повідомили про смерть злочинця у стандартній формі, що Бережних загинув смертю хоробрих у бою", – додав Gulagu.net.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 3 січня становили понад 108 190 осіб. За минулу добу лави "200-х" поповнили ще понад 750 російських загарбників, повідомив український Генеральний штаб.

Зараз ви читаєте новину «Воював з "вагнерівцями": ЗСУ ліквідували ватажка кілерів, засудженого до 25 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі