середа, 09 серпня 2023 06:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог приховує втрати – найцікавіше з ранкового зведення Генштабу

Ворог приховує втрати – найцікавіше з ранкового зведення Генштабу
На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 532-га доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України.

Протягом минулої доби на фронті відбулося понад 30 бойових зіткнень, повідомив уранці 9 серпня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"На тлі успішних бойових дій Сил оборони України, значно збільшилася кількість втрат в підрозділах російських окупаційних військ. Стрімко зросла кількість поранених та загиблих військовослужбовців РФ на Сватівсько-Кремінському напрямку. З метою організації евакуаційних заходів поранених до Росії, у місто Сватове Луганської області прибули медпрацівники загону спеціального призначення 442-го окружного військового клінічного госпіталю Міністерства оборони РФ", – звітує Генштаб.

У період з 1 по 7 серпня з вище зазначеного напрямку в шпиталь міста Бєлгород відправили близько 500 окупантів з вогневими пораненнями різного ступеня тяжкості. Водночас, із метою приховування реальної кількості своїх втрат на фронті, загиблих російських окупантів відправляють до Ростову-на-Дону.

"Авіація ЗСУ за минулу добу завдала 10 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили два пункти управління, п'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби противника", – сказано в зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецпризначенці "насипали" росіянам на лівобережжі Херсонщини

На Куп'янському напрямку наші воїни стійко тримають оборону та відбили атаки противника в районі Синьківка Харківської області. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Бахмутському напрямку наші воїни стійко тримають оборону, успішно відбили атаки противника на околицях Кліщіївки та в районі Зайцевого Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника наші захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Новокалинове, Авдіївка та Сєверне Донецької області.

На Мар'їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського Донецької області.

Сили оборони України на півдні продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Збройні сили України на Таврійському напрямку вже зайшли на першу лінію оборони російських окупантів, заявив водночас заступник командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" зі стратегічних комунікацій Сергій Кузьмін.

Зараз ви читаєте новину «Ворог приховує втрати – найцікавіше з ранкового зведення Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі