неділя, 17 вересня 2017 16:10

Вогонь відкривали 35 разів: бойовики вкотре порушили Мінські домовленості

Вогонь  відкривали 35 разів: бойовики вкотре порушили Мінські домовленості
Російсько-окупаційні війська 35 разів порушували режим тиш Фото: facebook.com

Минулої доби російсько-окупаційні війська 35 разів порушували режим тиші у зоні проведення АТО. Сім разів - із застосуванням мінометів.

Про це заявив речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент "Укрінформу".

"Учора на Луганському напрямку відбулося 8 збройних провокацій з боку противника, і у 4 випадках ворог використовував мінометний вогонь. На Донецькому напрямку ворог порушував режим тиші 10 разів, і в одному з випадків застосовував міномети. На Маріупольському напрямку сталося 17 обстрілів з боку ворога, зокрема 2 – мінометних", - сказав Олександр Мотузяник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перетворюється на гігантський Донбас - російська журналістка

На Луганському напрямку минулої доби основна вогнева активність бойовиків припала на Кримське, де окупанти провели 5 обстрілів, та населений пункт Новотошківське. Три обстріли були здійснені з використанням мінометів.

"Під час одного з них по українських позиціях ворог випустив 15 мінометних боєприпасів", - каже Мотузяник, - По Новотошківському бойовики зранку відкрили вогонь з кулеметів, а увечері провели короткий обстріл з мінометів різних калібрів. Українські військові відкривали вогонь у відповідь"

На Донецькому напрямку традиційно напруженою була ситуація в Авдіївці і в районі Зайцевого. Як повідомив Мотузяник, уночі окупанти неодноразово відкривали вогонь з легкого озброєння у бік Зайцевого. Під час одного з епізодів бойовики застосували озброєння БМП. Увечері ворог відкрив вогонь з мінометів у бік Авдіївки, під час одного з них у бік українських позицій було випущено 10 мін. У Майорську і Пісках бойовики застосовували стрілецьку зброю.

На Маріупольському напрямку по одному короткому мінометному обстрілу з боку окупантів було зафіксовано в Павлополі та Широкиному. Під час усіх інших епізодів порушення режиму тиші бойовики застосовували виключно легке озброєння.

Незаконні збройні формування ОРДО і ОРЛО, незважаючи на взяті на себе зобов'язання під час Мінських домовленостей та режиму "шкільного перемир'я", надалі продовжують обстріли позицій Збройних Сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики обстріляли з гранатометів Авдіївську промзону

Президент України Петро Порошенко вів в дію рішення РНБО щодо видатків на нацбезпеку і оборону України у 2018 році.‎ У цьому рішенні РНБО доручила Кабміну у законопроекті "Про держбюджет-‎‎2018" виділити на сектор безпеки і оборони країни не менше 5% від ВВП.

Зараз ви читаєте новину «Вогонь відкривали 35 разів: бойовики вкотре порушили Мінські домовленості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі